Rutger Hauer

Rutger Hauer

Rutger Hauer Beschermridder

Rutger Hauer is een Nederlands acteur die sinds de jaren tachtig voornamelijk in de Verenigde Staten werkt. Tot de filmprijzen die hij won behoren een Golden Globe (als enige Nederlandse acteur tot nu toe), twee Gouden Kalveren en een Rembrandt Award. Een aantal van zijn bekende films zijn Blade Runner, Escape from Sobibor, De Heineken Ontvoering, Soldaat van Oranje, The Hitcher, Turks Fruit en natuurlijk de televisieserie Floris. Rutger Hauer woont officieel in Hollywood. 

Dat Rutger Hauer een veelzijdig persoon is mag duidelijk zijn. Echter naast zijn fantastische acteercarrière onderneemt hij veel meer. Zo heeft hij onder andere zijn eigen stichting Rutger Hauer Starfish Association welke toe is gewijd aan het helpen, aandacht en zorg bieden aan kinderen en zwangere vrouwen met HIV/AIDS. Daarnaast zet hij zich in voor het opleiden van gemeenschappen over deze ziekte. ‘Starfish’ is geïnspireerd door een oud Indiaas gezegde: “Geef een man een vis en je zult hem een dag voeden. Leer hem vissen en hij zal zichzelf een leven lang voeden”.

Rutger Hauer zet zich actief in voor goede doelen. Zo steunt hij de Dog and Senior Foundation door zich vast te bijten als Beschermridder en is daardoor het gezicht én de stem van de stichting.

Samen voor een betere wereld

Waarom is Rutger Hauer beschermridder van de Dog and Senior Foundation? Heel simpel, omdat we allemaal deze wereld een betere plek willen maken als dat zij nu is. Door samen te werken met elkaar bereiken we uiteindelijk meer. Betere kansen voor iedereen. 

Doe je ook mee?