het bestuur

Het bestuur

Het bestuur van de stichting is officieel samengesteld in juni 2017. het bestuur van de Dog and Senior Foundation bestaat uit een team van vijf gepassioneerde en positieve mensen. Zij zetten zich op allerlei fronten in om zowel de honden en senioren als de vrijwilligers en aangesloten dierenopvangcentra zo goed mogelijk te ondersteunen.

Even voorstellen

Willem Veldhuis
Voorzitter
Willem Veldhuis is één van de twee oprichters van de Dog and Senior Foundation en vervult de rol van voorzitter binnen de stichting. Een bewuste ondernemer met een enorm hart voor dier en natuur. " Alles wat er is maakt een verschil, maar het grootste verschil wordt gemaakt door wat er nog niet is. Dit drijft mij in alles wat ik doe en heeft een professionele kant maar geldt zeker ook privé-matig. “Gewoon” de beste zijn in wat we doen en wie we zijn is niet goed genoeg. Ik ben altijd op zoek naar ruimte en mogelijkheden voor verbetering. “Do what you love and love what you do!” is en blijft mijn uitgangspunt omdat het resulteert in “Leer, creëer voor iedereen meer!”. Een betere wereld voor iedereen. "
Saskia Veldhuis Krijgsman
Penningmeester
Saskia Veldhuis Krijgsman is één van de twee oprichters van de Dog and Senior Foundation en vervult de rol van penningmeester binnen de stichting. Als zelfstandig ondernemer heeft zij goede ervaringen met financiële zaken. De boekhouding staat te allen tijden onder controle van een externe accountant. Deze maakt ook de jaarverslagen voor de stichting. " We weten veel en praten daar graag over, toch ben ik ervan overtuigd dat door het luisteren naar de wereld om je heen, je wijsheid kunt horen. Ik luister graag naar de natuur en de dieren om me heen, doe wat mijn hart mij ingeeft. Dit strookt niet altijd met opvattingen en ideeën uit de samenleving, maar ik ben ervan overtuigd dat je wordt waarin je gelooft. En ik geloof in een betere wereld, waarin alles in balans is en de rust overheerst. Ik geloof dat we samen een verschil kunnen maken. "
Biruta van Ditmars
Algemeen bestuurslid
Als Algemeen bestuurslid ben ik dus Algemeen bezig voor de Stichting, zie het zelf als "hulp bieden daar waar nodig" dus heel ruim. Dit sluit een beetje aan bij mijn achtergrond als logistiek manager, grote lijnen uitstippelen en er rekening mee houden dat er van alles kan gebeuren of er wel/niet bijgestuurd moet worden, creatief zodat uiteindelijk alles weer soepeltjes loopt, buiten eigen lijntjes durven denken en gaan. Onze eerste hond was een hele goede assistent tijdens deze fase in mijn leven en werd door de hele afdeling letterlijk en figuurlijk op handen gedragen. Het vertrek naar het hoge noorden was tevens het begin van een roedel. De afgelopen 20 jaar staan in het teken van honden, uit het asiel, vaak husky of kruising husky. Als ik dit schrijf voel ik Liefde, Saamhorigheid en Nederigheid tegelijk voor alles wat ik de laatste jaren heb mogen ervaren door, voor en met de honden. Gelukkig heb ik een lieve partner om dit mee kunnen delen. Naast bezig zijn met hond, kat en grote tuin zijn yoga en andere zachte bewegingsvormen, het geven van lessen hierin een grote passie. Be-wust-zijn door be-wegen, ondersteund door meditatie. Geloof dat elk mens en dier een gave mee krijgt wanneer we op aarde landen, kunst is om dat er te kunnen, durven en mogen laten zijn dan gebeuren er de wonderlijkste dingen, vanuit een verbondenheid vanuit het hart. Met Vrede van Biruta
May Balding
Public Relations
May Balding is een creatieve aanwinst voor het bestuur. Naast haar artistieke achtergrond en ervaring als zelfstandig ondernemer heeft ze het perfecte pakketje om de rol voor Public Relations te vervullen. De activiteiten van May binnen de stichting richten zich met name op het promoten van de stichting. Als je geen dromen hebt, kun je ze niet laten uitkomen. Met die insteek kan ik doelen bereiken die voor onmogelijk werden gezien. Door mijn gevoel en intuïtie te blijven volgen kunnen er heel veel mooie momenten zich voordoen. Elke dag komen er nieuwe kansen en het is aan mij welke ik pak. Dieren zijn mijn leven. De liefde en warmte die zij geven maakt mij gelukkig. Zonder zou een leegte betekenen die niet op te vullen is. In het dagelijks leven draagt May zorg voor haar gezin en de boerderij. Een prachtige plek waar veel dieren een veilig thuis vinden. In haar vrije tijd is May veel te vinden in de bossen of bij het water waar er veel uren gestoken worden in het spelen met haar hond.
Peet van Remmerden
Secretaris
Peet van Remmerden vervult de rol van Secretaris binnen de stichting. Hij draagt zorg voor het verzamelen, ordenen en toegankelijk opbergen van alle informatie van de stichting. Peet is getrouwd en heeft twee kinderen, is een echte levensgenieter met een zeer positieve levensinstelling. Zijn roots als ingenieur liggen binnen de (scheeps)werktuigkunde. Hij vindt het heerlijk om 24x7 te werken binnen grote teams met groot besef voor welzijn en veiligheid. Een echte teamplayer. In zijn vrije tijd geniet Peet van het organiseren van festivals, oudoor bezigheden en evenementen. Als vrijwilliger is Peet regelmatig te vinden op de scheepswerf óf je kunt hem spotten als edel-figurant bij onder andere Michiel de Ruyter en Redband. Peet geniet van het buitenleven in de natuur met haar pure geuren, kleuren en geluiden. Wel 31 jaar lang genoot Peet van een hond in zijn leven. Het afgelopen jaar na het afscheid van Dibbes heeft hij regelmatig een logeerhond Luna over de vloer. Peets motto: "Live life to the max, have fun and enjoy life".

Wil je meer dingen weten over de stichting? Lees dan het officiële Stichtingsplan of de Statuten