goed doel

Goed doel

Even voorstellen

Goed doel, dat is wat Dog and Senior Foundation is. Dog and Senior Foundation zet zich in om senioren en een trouw maatje bij elkaar te houden of te brengen en bieden daarom de oplossing voor twee fundamentele problemen in onze samenleving. Het is voor ouderen in onze maatschappij bijna onmogelijk om hun hond mee te kunnen nemen in het verzorgingshuis. Alleen als je de zorg voor je dier op kan blijven brengen, of als de familie dit op zich wil nemen is het in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Dat dit een enorm gemis is voor de desbetreffende groepen mag voor zich spreken. Het trouwe maatje ‘de hond’, vaak zelf op leeftijd en daardoor lastig tot niet herplaatsbaar, gaat hierdoor ook een bijzonder vervelende tijd tegemoet. De eigenaar moet afscheid nemen van zijn trouwe maatje die jarenlang zijn of haar steun en toeverlaat is geweest.

goed doel

Dog and Senior Foundation wil graag helpen!

goed doel
Door de zorg op ons te nemen van deze honden zijn ze gewaarborgd van een thuis. Een eigen plekje in een roedel van soortgelijk gestemde, samen in een vertrouwde huiskamer met alle zorg en liefde die ze verdienen. Waarom? Gewoon omdat ze het waard zijn!
 
 
De honden krijgen bij de Dog and Senior Foundation een nieuw doel: ze dragen zorg voor de contactmomenten met senioren uit verzorgingshuizen in de regio. Daarvoor organiseert de Foundation standaard middagen waar de senioren de mogelijkheid krijgen een maatje op te zoeken. Dit resulteert in een dagbesteding en invulling voor de senioren. De huiskamer(s) staan open voor bezoek. Voor de minder valide senioren bezoekt de stichting deze mensen in het verzorgingshuis. We nemen een paar Dog and Senior honden mee en bezorgen mensen een prachtige middag. Hierdoor krijgen beide partijen weer een maatje terug! Een goed doel voor mens en dier.

Reden oprichting

In maart 2017 zag de Dog and Senior Foundation officieel het levenslicht. De foundation is opgericht ter nagedachtenis aan Jojo en zijn eigenaar. Jojo was een oude, Duitse Herder afkomstig van zijn eigenaar die door omstandigheden naar een verzorgingshuis moest. De laatste jaren van zijn leven mocht hij doorbrengen bij Dierenpension Faunatuurlijk waar hij in alle vrijheid kon genieten zoals hij dat altijd gewend was.

Lees het volledige verhaal over Jojo, de reden waarom Dog and Senior Foundation op is gericht.

goed doel

Kies met je hart. Je verstand is om keuzes te begrijpen, niet om ze te maken.
Wat zou er kunnen gebeuren, als je besluit vandaag je hart te volgen?

Samenwerkingsverband Faunatuurlijk en Rondebad

Dog and Senior Foundation maakt gebruik van de diensten van Dierenpension Faunatuurlijk. Binnen de dierenopvang heeft de Foundation eigen huiskamers voor de honden waar senioren dagelijks op bezoek kunnen komen. Samen met elkaar en de honden een kop koffie drinken, een krantje lezen, praten met elkaar over wat hen bezig houdt, in de tuin van de zon genieten of een stukje wandelen in de fruitboomgaard. Alles is mogelijk waardoor de senioren en de honden een prachtige tijd kunnen hebben. Dit alles met veterinaire ondersteuning, biologische voeding en liefdevolle verzorging.

Dierenpension Faunatuurlijk

Wil je deze voorgangers opvolgen en aanspraak maken op de stichting? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.