filmopnamen

Filmopnamen commercial

Filmopnamen voor het maken van een TV en Social Media commercial voor de Dog and Senior Foundation zijn uitgelopen op een ware happening. Samen met filmproducent Fullframe uit Tilburg is het script uitgezet voor wat een aangrijpende korte verhaallijn moest worden. Omdat we graag alles zelf in eigen hand houden, zijn de casting en filmlocaties uitgezocht door ons. Alles moest kloppen. De gezichten, de honden, de omgeving, de kleuren, alles.  

Casting

Van velen markten thuis maar niet op het gebied van film. Hoe moeilijk zou het zijn om de juiste acteurs te vinden voor een commercial voor het goede doel? Al snel stonden er oproepen op Facebook bij acteur/figuranten groepen, op de websites en werden er gericht mailingen gestuurd. Met vier dagen hadden we bijna tachtig mooie gezichten in onze mailbox liggen waaruit we een selectie konden maken, geheel boven vewachting. Puur op gevoel zijn er zeventien mensen gecast. Uiteindelijk bleek deze club van mensen uit heel bijzondere personen te bestaan. 

filmdagen

Filmlocaties

Nu de acteurs compleet waren moest er op zoek gegaan worden naar verschillende filmlocaties. Dit klinkt simpel, maar was in de praktijk toch een lastig klusje. De ruimte moest goed het gevoel evenaren wat we uit wilden stralen. Niet alleen voor de opvang voor de honden, maar zeker ook voor de thuissituatie van de senior en het verzorgingshuis. Na dagen zoeken, foto’s en filmmateriaal doorsturen naar de filmploeg hadden we een aardig idee. Het huis van Frans was als eerst geregeld. Een prachtige oude boerderij in Noord Oost Groningen waar we gebruik van mochten maken. Daarnaast kwamen we uit bij de dierenarts, een vakantiewoning in Annerveenschekanaal en bij de van Bommelhoeve in Vlagtwedde. Voor de opnamen in het verzorgingshuis konden we terecht bij Balanszorg in Musselkanaal. Stuk voor stuk toplocaties waar we hartelijk zijn onthaald en waar niets te gek was.  

Filmdagen

De draaidagen voor de commercial vonden plaats op woensdag 29 en donderdag 30 maart 2017. Alle acteurs en figuranten waren compleet, de locaties waren afgehuurd, de materialen voorhanden, lunch en diner geregeld. Het waren twee lange dagen met een hele strakke planning. Door de goede voorbereidingen liepen de filmdagen als een trein. Op beide draaidagen waren we met een club van rond de dertig mensen en de hond. Op de tweede draaidag kwamen hier nog vijf honden bij. Zowel de acteurs en figuranten als de filmploeg hebben beide dagen als bijzonder mooi ervaren. De sfeer onderling was zo overweldigend positief en bijzonder te noemen dat er nadien regelmatig contact is gehouden met elkaar.

Er zit magie in de lucht.